Ero sivun ”Trepadeira do Werner” versioiden välillä

ChiliWikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
p
p
Rivi 19: Rivi 19:
 
}}
 
}}
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
Tätä lajiketta kutsutaan nimillä Pimenta Trapadeira do Werner, Trapadeira do Werner tai Trapadeira Werner. [http://www.rainbowchiliseeds.com/catalog/i485.html Rainbow Chile Seeds] listaa tämän lajikkeen villichilien joukkoon. Rainbow Chile Seedsin Vladan vastasi alkuperää kysyttäessä, että lajike on löydetty Brasiliasta Amazonin sademetsästä ja nimetty löytäjän "Werner" mukaan. Omat kasvattini kaudelta 2012 kasvoivat täysin luonnostaan symmetrisellä 1-2-4-8-16 -tavalla. Marjat ovat lähes pyöreitä tai hieman kärjestään kartiomaisia. Väriltään ne ovat raakoina kellertävän valkoisia. Kypsyessään marja muuttuu oranssin kautta tummanpunaiseksi. Maku on baccatumille poikkeuksellisen raikas ja hedelmäinen. Marjat ovat myös paksumaltoisia. Lajike on oikeissa olosuhteissa todella satoisa. Kasvi ei ole mitenkään erityisen vaikea tai vaativa ja marjat eivät ole yltiöpäisen tulisia. Siksi tämä lajike sopii mainiosti myös aloittelevan chilistin kasvatiksi.
+
Tätä lajiketta kutsutaan nimillä Pimenta Trapadeira do Werner, Trapadeira do Werner tai lyhemmin Trapadeira Werner. Nimensä se on saanut köynnöstävän kasvutapansa (portugalinkielinen sana Trepadeira) ja löytäjänsä mukaan [http://www.rainbowchiliseeds.com/catalog/i485.html Rainbow Chile Seeds] listaa tämän lajikkeen villichilien joukkoon. Lajike on alunperin löydetty Brasiliasta Amazonin sademetsästä. Kasvi tekee pitkiä taipuisia oksia, joilla on taipumus kietoutua viereisten kasvien oksistoon. Marjat ovat lähes pyöreitä tai hieman kärjestään kartiomaisia. Väriltään ne ovat raakoina kellertävän valkoisia. Kypsyessään marja muuttuu oranssin kautta tummanpunaiseksi. Maku on baccatumille poikkeuksellisen raikas ja hedelmäinen. Marjat ovat myös paksumaltoisia. Lajike on oikeissa olosuhteissa todella satoisa. Kasvi ei ole mitenkään erityisen vaikea tai vaativa ja marjat eivät ole yltiöpäisen tulisia. Siksi tämä lajike sopii mainiosti myös aloittelevan chilistin kasvatiksi.
  
 
== Kuvat ==
 
== Kuvat ==

Versio 26. helmikuuta 2013 kello 19.28

Capsicum baccatum


Kasvin koko Keskikokoinen
Hedelmän koko 2-3cm
Hedelmän muoto Pyöreä, kirsikkamainen
Tulisuus Mieto-keskitulinan
Maku Hedelmäinen, raikas
Käyttö Tuoreena, kuivattuna
Kypsyminen Pitkä kypsymisaika
Kukan koko 10-12mm
Lehden koko Pieni-keskikokoinen
Tukeminen Ei tarvitse
Valon tarve Keskivaativa
Satoisuus Satoisa
Alkuperä Brasilia
Tuholaisherkkyys Normaali

Tätä lajiketta kutsutaan nimillä Pimenta Trapadeira do Werner, Trapadeira do Werner tai lyhemmin Trapadeira Werner. Nimensä se on saanut köynnöstävän kasvutapansa (portugalinkielinen sana Trepadeira) ja löytäjänsä mukaan Rainbow Chile Seeds listaa tämän lajikkeen villichilien joukkoon. Lajike on alunperin löydetty Brasiliasta Amazonin sademetsästä. Kasvi tekee pitkiä taipuisia oksia, joilla on taipumus kietoutua viereisten kasvien oksistoon. Marjat ovat lähes pyöreitä tai hieman kärjestään kartiomaisia. Väriltään ne ovat raakoina kellertävän valkoisia. Kypsyessään marja muuttuu oranssin kautta tummanpunaiseksi. Maku on baccatumille poikkeuksellisen raikas ja hedelmäinen. Marjat ovat myös paksumaltoisia. Lajike on oikeissa olosuhteissa todella satoisa. Kasvi ei ole mitenkään erityisen vaikea tai vaativa ja marjat eivät ole yltiöpäisen tulisia. Siksi tämä lajike sopii mainiosti myös aloittelevan chilistin kasvatiksi.

Kuvat

Trapadeira do Werner
Trapadeira do Wernerin kukka