Ero sivun ”Siling Labuyo” versioiden välillä

ChiliWikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
p
p
Rivi 14: Rivi 14:
 
  | tukeminen= Tekee puumaisen vahvan rungon.<br>Ei vaadi tukemista.
 
  | tukeminen= Tekee puumaisen vahvan rungon.<br>Ei vaadi tukemista.
 
  | valon_tarve= Vaatii runsaasti valoa
 
  | valon_tarve= Vaatii runsaasti valoa
  | satoisuus= Olosuhteista siippuen normaalista satoisaan
+
  | satoisuus= Olosuhteista riippuen normaalista satoisaan
 
  | alkuperä= Filippiinit
 
  | alkuperä= Filippiinit
 
  | tuholaisherkkyys= Ei tarkempaa tietoa
 
  | tuholaisherkkyys= Ei tarkempaa tietoa
 
}}
 
}}
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
Siling Labuyo tarkoittaa villichiliä Tagalogin kielellä, joka on yksi Filippiinien pääkielistä. Myös kasvin lehtiä käytetään ruokaan nimeltä [http://en.wikipedia.org/wiki/Tinola Tinola]. Tämä C. frutences lajiin kuuluva chili kasvaa hyvin yleisenä Filippiinien saarilla. Hyvissä olosuhteissa kasvista saattaa tulla yli 1.5m puu. Siling Labuyo tarvitsee myös paljon valoa ja riittävästi lämpöä. Ilman niitä se jää pieneksi eikä välttämättä edes kuki. USDA siemenpankki tuntee lajin kahdella PI-numerolla, mutta jos näitä molempia vertaa olemassa olevaan kasviin on tunnistus melko oikea. Lajike on maassamme ainakin toistaiseksi kohtuullisen harvinainen?
+
Siling Labuyo tarkoittaa villichiliä tagalogin kielellä, joka on yksi Filippiinien pääkielistä. Myös kasvin lehtiä käytetään ruokaan nimeltä [http://en.wikipedia.org/wiki/Tinola Tinola]. Tämä C. frutences lajiin kuuluva chili kasvaa hyvin yleisenä Filippiinien saarilla. Hyvissä olosuhteissa kasvista saattaa tulla yli 1.5m puu. Siling Labuyo tarvitsee myös paljon valoa ja riittävästi lämpöä. Ilman niitä se jää pieneksi eikä välttämättä edes kuki. USDA siemenpankki tuntee lajin kahdella PI-numerolla, mutta jos näitä molempia vertaa olemassa olevaan kasviin on tunnistus melko oikea. Lajike on maassamme ainakin toistaiseksi kohtuullisen harvinainen?
  
 
[http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/acc/display.pl?1209282 PI 281421]
 
[http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/acc/display.pl?1209282 PI 281421]

Versio 1. maaliskuuta 2013 kello 19.17

Capsicum frutescens


Kasvin koko Keskikoikoinen
Hedelmän koko 3-4cm
Hedelmän muoto Suippopäinen
Tulisuus Tulinen
Maku Terävä
Käyttö Itämainen keittiö
Kypsyminen Normaali
Kukan koko Keskikokoinen
Lehden koko Taimena suuri, myöhemmin keskikoko
Tukeminen Tekee puumaisen vahvan rungon.
Ei vaadi tukemista.
Valon tarve Vaatii runsaasti valoa
Satoisuus Olosuhteista riippuen normaalista satoisaan
Alkuperä Filippiinit
Tuholaisherkkyys Ei tarkempaa tietoa

Siling Labuyo tarkoittaa villichiliä tagalogin kielellä, joka on yksi Filippiinien pääkielistä. Myös kasvin lehtiä käytetään ruokaan nimeltä Tinola. Tämä C. frutences lajiin kuuluva chili kasvaa hyvin yleisenä Filippiinien saarilla. Hyvissä olosuhteissa kasvista saattaa tulla yli 1.5m puu. Siling Labuyo tarvitsee myös paljon valoa ja riittävästi lämpöä. Ilman niitä se jää pieneksi eikä välttämättä edes kuki. USDA siemenpankki tuntee lajin kahdella PI-numerolla, mutta jos näitä molempia vertaa olemassa olevaan kasviin on tunnistus melko oikea. Lajike on maassamme ainakin toistaiseksi kohtuullisen harvinainen?

PI 281421
PI 593614

Hedelmät kasvavat C. frutescens -lajille tyypillisesti pystyssä. Hedelmä on aluksi vaalean vihreä ja kypsyy oranssin kautta tumman punaiseksi. Myös kukka on malliesimerkki frutescensin kukasta. Sen kukkavarsi kaartuu jyrkästi alaspäin ennen kukkaa ja heteiden varsissa on violettia. Kukan terälehdet ovat vaalean vihertävät. Kukkia kasvaa yksi / kasvupiste.

Kuvat

Siling Labuyon kukka
Kypsyviä hedelmiä