Keskustelu mallineesta:LajikkeenPerustiedot

ChiliWikistä
Versio hetkellä 11. marraskuuta 2010 kello 20.17 – tehnyt JaKi (keskustelu | muokkaukset) (siirsi sivun Keskustelu mallineesta:LajikeenPerustiedot uudelle nimelle Keskustelu mallineesta:LajikkeenPerustiedot: Korjataan kirjoitusvirhe)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Malline vaikuttaa hyvältä työkalulta, nimi vain on outo ja luotaan työntävä ei-tietotekniikasta-kiinnostuneelle.

Ihan vain ajatuksena, että jotkut saattaisivat pitää parempana mallinetta, missä taulukon vastausvaihtoehdot olisivat valmiina ja he poistaisivat tarpeettomat. Esimerkkisivujakin on erilaisia, miksi ei siis mallineitakin? Rasti ruutuun ei taitaisi toimia?

Chilivaari


Malline on tämän wiki-ohjelmiston tarjoama työkalu. Minunkin kielipääni sanoo että sen pitäisi olla "Mallinne" tai "Mallipohja" kuten alkuperäinen termi "Template" on usein käännetty. (Tämänkin sivun olen näköjään alunperin harhautunut nimeämään LajikeenPerustiedoiksi, vaikka eikö se kuitenkin pitäisi olla LajikkeenPerustiedot. Syytän tästä MediaWikin suomentajia :))

Ideana olisi nimenomaan korvata noista esimerkkisivuista tuo taulukon osuus tällä "mallineella", eli esimerkkejä voi olla useampia. Ja tämän pitäisi nimenomaan helpottaa ei-niin-tietotekniikasta-kiinnostuneita, koska suuri osa muotoiluun liittyvästä koodista siirtyy erilliselle sivulle, josta heidän ei tarvitse välittää. Kun sitten joskus halutaan muuttaa tuon taulukon asettelua niin se onnistuu tekemällä muutokset vain tuohon "Mallineeseen" eikä tarvitse käydä läpi jokaista erillistä sivua. Vaikkapa taulukon rivien järjestys tai värien muuttaminen onnistuu helposti. Samoin rivien poistaminen tai lisääminen helpottuu.
JaKi 11. marraskuuta 2010 kello 19.00 (EET)


Aika toimivan näköinen paketihan tuokin on. Pääasiahan on, että se on mitä helpoin käyttää ja täyttää, että kaikki jotka haluaa noita täytellä, osaa sen tehdä!

ToniPetter