Kasvihuone

ChiliWikistä
Versio hetkellä 31. tammikuuta 2018 kello 14.13 – tehnyt Tornipöllö (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kasvihuoneessa saavutetaan Suomen oloissa parhaat olosuhteet chilin kasvatukselle. Kasvukausi on helposti toukokuusta syyskuuhun, ja selvästi pidempi, jos kasvihuonetta lämmitetään esimerkiksi sähkölämmittimellä. Chilit kasvavat kasvihuoneessa selvästi suuremmiksi kuin ulkona, tai sisätiloissa, ellei kasvua rajoiteta leikkaamalla. Satoisuus on kasvihuoneessa yleensä täysin toista luokkaa kuin huonommissa olosuhteissa, eikä kilon tai kahden sato kasvia kohden ole harvinaista.

Nopeamman kasvun vuoksi kasvihuoneessa tarvitaan kasvia kohden enemmän tilaa, kuin sisäkasvatuksessa. Lisäksi suuremmassa kasvihuoneessa on helpompaa pitää tasaiset olosuhteet, varsinkin lämpötilan osalta. Pieni, esimerkiksi viiden neliömetrin kasvihuone lämpenee auringonpaisteessa helposti liian kuumaksi. Kasvihuoneen korkeudesta on etua etenkin suurikokoisilla lajikkeilla tai vesiviljelyä käytettäessä.

Jos käytössä on vain pieni kasvihuone, ylikuumenemista voi ehkäistä peittämällä osan ikkuna-alasta esimerkiksi rullaverholla tai paahdetta sietävällä köynnöksellä.