Hillo

ChiliWikistä
Versio hetkellä 29. tammikuuta 2018 kello 16.53 – tehnyt Tornipöllö (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hillot ovat kätevä säilömistapa. Niin chileille kuin muillekin säilöttäville. Chileistä voi tehdä hilloja. Chilihillot eivät eroa muista hilloista, ja ne tehdään kuten muutkin hillot, mutta chiliä lisätään oman maun mukaan.


Mansikkahillo

Mansikasta voi tehdä hyvää hilloa, mutta paljon paremmaksi se muuttuu kun sitä terästää hieman. Naga Morich on mainio chili tähän tarkoitukseen. Sopiva määrä chiliä on 5 Naga Morichia litraan hilloa.

Sitrus Rocoto-hilloke

Hillokkeeseen laitetaan (kuvassa käytetty punaisia) Rocotoja paljon, n. 70%, 5-7 mandariinia, tai pari-kolme appesliinia. Sitruunanmehua, tai limen mehua voi laittaa makua voimistamaan. Hunaja-omenaviinietikkaa maun mukaan ja hillosokeria ja tilkka vettä. Hillosokeria kuitenkin vain sen verran, ettei jähmety liian tiiviiksi hilloksi. Rocotot ja muut aineet esikeitetään ja soseutetaan, ennen hillosokerin lisäämistä ja jatketaan, n. 10 min, että hillosokeri hyytyy. Varmuudeksi säilyvyyden kannalta, kannattaa säilykkeet umpioida. (Atamonia) voi toki lisätä säilyvyyttä parantamaan.


Keltaisista Rocotoista tehty pelkistetty säilöke. Tilkka vettä, hunaja-omenaviinietikkaa ja hillosokeria, eikä mitään muuta. Keitetään, soseutetaan ja umpioidaan.

Kuvassa punaista ja keltaista Rocoto hillokkeita

Linkkejä ohjeille

Omenahillo ohjeita