Ero sivun ”Habanero Orange” versioiden välillä

ChiliWikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
p
Rivi 15: Rivi 15:
 
  | valon_tarve=Vaati valoa  
 
  | valon_tarve=Vaati valoa  
 
  | satoisuus=Satoisa
 
  | satoisuus=Satoisa
  | alkuperä=Kuuba, Brasilia, Caribian alueet
+
  | alkuperä=Kuuba, Brasilia, Karibian alueet
 
  | tuholaisherkkyys=Ei erityisen arka
 
  | tuholaisherkkyys=Ei erityisen arka
 
}}
 
}}
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
Erittäin tulinen ja herkullinen lajike, joka voi hyvinkin olla samaa, kuin [[Habanero]] ja [[http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Habanero_Sudden_Death Sudden Death]]. Todennäköisesti on muotoutunut eri siemenkauppiaiden muuttamana nimeään. Joka tapauksessa on kasvattajien suosima lajike ympäri maailmaa, sen herkullisen makunsa takia. Maku ja tulisuus pääsee parhaiten oikeuksiinsa sellaisenaan ja heikkeneekin käsiteltäessä, mm. keitettäessä. Aprikoosin, tai persikan tuoksua voi selkeästi havaita, kun hedelmän aukaisee. Sopii myös kuivattuna hyvin mausteeksi. Tulisuutta tästä on mitattu 100000-300000 [http://fi.wikipedia.org/wiki/Scovillen_asteikko Scovillea].
+
Erittäin tulinen ja herkullinen lajike, joka voi hyvinkin olla samaa, kuin [[Habanero]] ja [[Habanero Sudden Death|Sudden Death]]. Todennäköisesti on muotoutunut eri siemenkauppiaiden muuttamana nimeään. Joka tapauksessa on kasvattajien suosima lajike ympäri maailmaa, sen herkullisen makunsa takia. Maku ja tulisuus pääsee parhaiten oikeuksiinsa sellaisenaan ja heikkeneekin käsiteltäessä, mm. keitettäessä. Aprikoosin, tai persikan tuoksua voi selkeästi havaita, kun hedelmän aukaisee. Sopii myös kuivattuna hyvin mausteeksi. Tulisuutta tästä on mitattu 100000-300000 [http://fi.wikipedia.org/wiki/Scovillen_asteikko Scovillea].
  
 
== Kuvat ==
 
== Kuvat ==

Versio 23. marraskuuta 2010 kello 17.54

Capsicum chinense


Kasvin koko Keskikokoinen
Hedelmän koko 3-5cm
Hedelmän muoto Pyöreähkö, suippopäinen ja lommoinen
Tulisuus Tulinen-erittäin tulinen
Maku Trooppisen hedelmäinen ja mehukas
Käyttö Tuoreena ja kuivattuna
Kypsyminen Nopeahko
Kukan koko Keskikokoinen
Lehden koko Keskikokoinen
Tukeminen Ei vaadi
Valon tarve Vaati valoa
Satoisuus Satoisa
Alkuperä Kuuba, Brasilia, Karibian alueet
Tuholaisherkkyys Ei erityisen arka

Erittäin tulinen ja herkullinen lajike, joka voi hyvinkin olla samaa, kuin Habanero ja Sudden Death. Todennäköisesti on muotoutunut eri siemenkauppiaiden muuttamana nimeään. Joka tapauksessa on kasvattajien suosima lajike ympäri maailmaa, sen herkullisen makunsa takia. Maku ja tulisuus pääsee parhaiten oikeuksiinsa sellaisenaan ja heikkeneekin käsiteltäessä, mm. keitettäessä. Aprikoosin, tai persikan tuoksua voi selkeästi havaita, kun hedelmän aukaisee. Sopii myös kuivattuna hyvin mausteeksi. Tulisuutta tästä on mitattu 100000-300000 Scovillea.

Kuvat

Orange habanero.jpg
Orange haba ready.jpg
Bonchi kasvi