CGN

ChiliWikistä
Versio hetkellä 12. helmikuuta 2018 kello 14.46 – tehnyt Tornipöllö (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: '''CGN''' (Alankomaiden genetiikkakeskus) pitää siemenpankkia lukuisista hyötykasvilajeista. Sen paprikakokoelmaan (''Capsicum'') kuuluvat lajit ovat diploideja ja 24-kromosomis...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

CGN (Alankomaiden genetiikkakeskus) pitää siemenpankkia lukuisista hyötykasvilajeista. Sen paprikakokoelmaan (Capsicum) kuuluvat lajit ovat diploideja ja 24-kromosomisia. CGN:n Capsicum-kokoelma on Euroopan suurimpia ja käsittää (per III/2012) 500 lajiketta, 225 maatiaislajiketta, pari tusinaa tutkimuskasvia, 50 villilajia ja 200 määrittelemättömän populaatiotyypin kasvia.

Kasvit ovat peräisin pääasiassa Yhdysvalloista ja Euroopan maista. Maatiaislajikkeista neljännes on brasilialaisia. Luettelon kaikki kasvikuvaukset ovat julkisesti saatavilla ladattavissa tiedostoissa. Lähes kaikki näytteet on kuvattu morfologisesti, valtaosa dokumentoitu laajalti valokuvaamalla, ja osaa on tutkittu vastustuskyvyn suhteen seuraavia vastaan: